Introductie

Schutterij Sint Paulus is opgericht in 1955. Deze traditionele Limburgse schutterij telt zo’n 45 leden en is aangesloten bij de Oud Limburgse Schuttersfederatie en Schuttersbond Eendracht Maakt Macht. Gedurende het jaar wordt deelgenomen aan schuttersfeesten (optocht, terreinwedstrijden, schietwedstrijden met de schuttersbuks) om de tradities in ere te houden maar vooral ook voor de gezelligheid en om onderlinge verbondenheid te beleven. Sportiviteit en competitie komt aan bod in de diverse schietwedstrijden, waarbij in zestallen wordt geprobeerd telkenmale de 18 ‘bölkes’ omlaag te halen.
Deze tradities worden ook verder gegeven aan de jeugd, onder andere door educatie op de basisschool over het schutterswezen in het kader van het Kinjer-OLS. De drumband van de schutterij biedt daarnaast een slagwerkopleiding en laat enkele malen per jaar van zich horen op festivals en concerten. Hierbij worden ook muzikale concertwerken en popmuziek in een slagwerkjasje ten gehore gebracht.
Sinds jaar en dag is het thuishonk van deze vereniging bij Café Zaal Restaurant Dennenoord, Op de Bos 6, Roggel. Geïnteresseerd? Kom gerust eens kijken bij een repetitie van de drumband (elke donderdagavond 19:30 uur) of schietoefening (van mei tot en met juli op zaterdag vanaf 18:00 uur) of neem vrijblijvend contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *